Og ellers

Når jeg ikke peker med fingeren og prøver å virke voksen med disse reflekterte innleggene, gjør jeg andre ting. I kveld, for eksempel, har jeg ikke vært voksen i det hele tatt. Jeg har vært på litteraturkveld med Hans Olav Lahlum!

Processed with VSCOcam with b1 preset

Han gikk gjennom Norges litteraturhistorie 1800-2000 på én time. Det var jo veldig relevant for meg og noen av mine studievenner som har nordisk litteratur 1800-2000 på pensum. Jeg har foreløpig klart å holde meg a jour med lesingen. Til i morgen skal vi ha lest ”Peer Gynt” av Ibsen, og den leste jeg i forrige uke. Jeg er jo nesten for flink. Skulle ønske jeg var for flink i nynorsk, fordi jeg holder på med en kvalifiseringsoppgave nå som skal skrives på nynorsk. For meg som har glemt ut hvordan man skriver nynorsk og ikke eier nynorsk ordbok, sliter litt.

Ellers skal jeg hjem en tur snart. Planen har hele veien vært å ikke dra hjem før påske, men av diverse grunner passet det fint med en tur nå. Gleder meg til jeg og lillebror skal se på MasterChef Australia igjen. I juleferien startet vi en tradisjon sammen. Han lagde ostesmørbrød/skive med speilegg til oss, jeg satt på TV-en (bra deal, hehe). Så satt vi og så på MasterChef Australia kveld etter kveld. Han har faktisk fortsatt med dette (!) etter jeg dro tilbake til Oslo. Om kveldene holder han meg oppdatert på Snapchat med hva som er kveldens utfordring, hvem som setter fyr på forkleet sitt og hvem som ryker ut. Tror det er dette jeg gleder meg mest til med å komme hjem.

Til slutt: må advare mot ei dame som jobber på Majorstuen! Vet ikke hva hun eller butikken heter, men det er en helsekostbutikk. Billig Pukka-te er eneste grunn til at jeg går inn der. Da jeg sto i kø til kassen her en dag, sto butikkdamen der og foredro for flere kunder at man ikke trenger å vaksinere seg før turer til utlandet fordi man bare kan svelge noen grønne piller i stedet. Hun sa hun hadde vært i Asia og tatt disse pillene seks ganger daglig.

”Men er du sikker på at det funker?” spurte noen.

”Ja! Jeg ble jo ikke syk!”

Advertisements

4 thoughts on “Og ellers

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s