En guide til den ferske Blindern-studenten

Her kommer Blindern-guiden til deg som er ny student, og til alle som har gått på Blindern som liker å kjenne seg igjen og kjenne på dette Blindern-fellesskapet man blir en del av når man kan kjenne seg igjen i typiske Blindern-ting. Henger dere med? OK.

Hvordan skal jeg få meg venner?

Bli vant til at de fleste ikke gidder å bli kjent med deg. Noe av grunnen til dette, er at man ofte tar emner med nye folk hele tiden. Man har ikke denne “klasse-følelsen”, i alle fall ikke på mitt studie. Trøst deg med at du blir tøffere og mer selvstendig i dette såkalte livet. Bli også vant til at når du først klarer å få deg venner, så bytter de ofte studie eller flytter til andre byer. Noen forsvinner også, uten at du noen gang skjønner hvor de ble av.

Nå som jeg starter på mitt tredje år som student, så har jeg jo klart å skaffe meg noen venner på veien, men de tviholder jeg på. Man vet aldri når de kan forsvinne, for å si det sånn.

Hvor kan jeg få tak i gratis ting?

I morgen deles studentpakken ut på Blindern! Jeg har snakket om denne pakken gjentatte ganger før, og innholdet er som sagt ikke fantastisk, men det er jo gratis. Du får blant annet hele TO tamponger og den minste tannkremen du har sett.

Ellers er det jo en del gratis tidsskrifter (laget av studenter) som du kan ta med deg. Jeg pleier å ta med meg noen, men ender som oftest opp med å bare bla litt i dem, før jeg innser at jeg ikke skjønte så mye av artiklene og de dype diktene denne gangen heller.

Studentavisen Universitas leser jeg derimot fra start til slutt. Der intervjuer de kjendiser som har gått på Blindern og sånn.

Den eneste matbutikken på Blindern er Bunnpris, og det er vel ikke der man tar ukeshandelen, for å si det sånn. Men! Hvis man går inn på kjølerommet deres, så er det varer til nedsatt pris i det ene hjørnet. Eller, som regel er det ikke varer der, for noen har vært der før deg og hamstret, og så ser man bare skiltet med ”varer til nedsatt pris”, og så tenker man ”jaja, kanskje jeg finner noen billige varer her en vakker dag”.

Alle snakker om UB, SB og GS, og jeg skjønner ikke en dritt!

Det forstår jeg godt. Dette er forkortelser på tre av tusen bygg på Blindern-området. Byggene heter ting som ”Georg Sverdrups hus” og “Henrik Wergelands hus”, og det er jo nesten ikke overkommelig å holde på å si sånne navn, så da sier man ”GS” og “HW”. Det er bare å starte puggingen.

Håper jeg får mitt eget hus en gang.

Her er de viktigste byggene, ifølge meg:

Skjermbilde 2016-08-31 kl. 21.15.36

Er det obligatorisk å drikke kaffe hvis man er Blindern-student?

Ja. Den vanlige SiO-kaffen er vond, men siden den bare koster 14 kr, så går den ned. Det finnes flere bra kaffebarer på Blindern, f. eks. Georg og Trygve, og der er det veldig lov å kjøpe kaffe i de triste eksamensinnspurtukene. Du får ingen kaffe-på-termos-tips fra meg, sorry.

SiO har forresten en kaffeavtale, der man kjøper en termokopp, og så får man kaffe til 10 kr, eller noe, for de som er opptatt av å spare de fire kronene hver gang man vil ha kaffe. Har ikke helt satt meg inn i det, for skjønner ikke helt hvorfor man skal betale 100 kr for en kopp og så nesten ikke spare noe? Kanskje jeg har gått glipp av noe? Edit: Sjekk kommentarfeltet for bedre info om denne kaffeavtalen.

Skal man tro på alt forelesere sier?

Tja, det meste av fagstoff tror jeg er ganske så korrekt. Når det gjelder personlige tilbakemeldinger på f. eks. kvalifiseringsoppgaver, kan man vel tro på det man vil. I fjor skrev en seminarleder/foreleser til meg at mine ”korte setninger egner seg ikke på universitetet!!!”. Jeg vurderte å skrive tilbake at tre utropstegn ikke egner seg på universitetet heller, men det ble med tanken.

Hvor er den beste lesesalen?

UB (Universitetsbiblioteket) er best. Dette var det eneste fornuftige tipset jeg fikk av den ene fadderen min for to år siden. Der er det store pulter, masse lys, gode stoler, kule lamper, de kuleste folkene (jeg pleier å sitte i 3. etasje). Men vær obs i eksamenstider, for da er det sjukt populært å lese der. Når det nærmer seg juletider, deler bibliotekarene av og til ut boller og pepperkaker (gratisgratisgratis!).

image1 (6)

IMG_4415

Hvor skal man spise?

Selv om jeg er litt motstander av kaffe på termos, så er jeg faktisk for å ta med matpakke, for det er ikke akkurat studentvennlige priser på maten det er å få tak i. Men, spesielt i eksamenstider blir det fort lunsj eller middag på Blindern, så da kan jeg anbefale:

  • Tacoteket er mitt favorittsted. Du kommer inn, får et skjema der du krysser av for hva du vil ha i tacoen din, og så lager de til deg. Jeg elsker å krysse av i skjemaer og jeg elsker taco, så her får jeg jo the best of two worlds.
  • Diggbar har yoghurt og grøt med valgfri topping. Han som jobber her burde få en pris eller noe, for blidere og hyggeligere ansatt på UiO finnes ikke, helt seriøst.
  • Frederikke er jo den tradisjonelle kantinen, der de har helt ok varmmat. Her må man huske å spørre etter klippekort, for man får hver 10. middag gratis (gratisgratisgratis!). Men pass opp for den sure damen i kassen. Pass også opp for dagens middag, hvis den har et veldig kreativt navn, f. eks. ”Working class hero Wednesday” og ”Taco(ish) Tuesday med indisk tandoorikylling-taco og crazy saus”. Møt heller opp på Frederikke hvis de har kjøttkaker med poteter og brun saus.

Lykke til på Blindern! Det er faktisk et sted man aldri glemmer, tro det eller ei. 

 

Advertisements

3 thoughts on “En guide til den ferske Blindern-studenten

  1. Hehe, dette kan sjølv ein medisinstudent, som nesten aldri er på Blindern, kjenne seg att i! Men du, eg synast faktisk du har gått glipp av noko utan kaffeavtalekopp. Den eg kjøpte, for leenge sidan, var av typen metall og kosta meg noko slikt som 29 kr. Trur dei framleis har noko tilsvarande. Og når du fyller den koppen får du dobbelt så mykje kaffe som i ein liten pappkopp! Pengar spart. Kaffen held seg varm pittepittelitt lenger også. Men, den er framleis like sur, dessverre.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s